Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dohos falak szigetelése utólag Gyapa

Utólagos falszigetelés Gyapa

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Gyapa környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Gyapa

Nedvesség elleni szigetelés Gyapa - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Gyapa területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.
Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Gyapa

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten erre a célra gyártott, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Gyapa

Légpórus vakolat Gyapa

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszú ideig védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:
 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés
Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.
Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a széleken is optimálisan felvihető a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a hosszú távú megoldás megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Gyapa

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.
 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál a következő aspektusokat kell figyelembe venni:
 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Gyapa környékén

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Gyapa övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat eredményez. Tetemes kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a valós gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát okoz. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás észlelhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Ha szakszerű és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Gyapa övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.